Sunday 31 August 2008 @ 21:52
Viimased sõnad enne..
Ma pole kunagi nii palju viimaseid pilke saatnud. Ma pole kunagi nii palju viimaseid pilke saanud. Inimestelt, loomadelt, esemetelt, kohtadelt, isegi natuke tunnetelt. Ma loodan, ma tean, ma usun, et päris viimasteks need ei jää.
0 comments


Saturday 30 August 2008 @ 00:52
Sõginas
Toores. Ma tunnen, et ma olen veel pisut toores, roheline, küpsemata. Nagu siis, kui sa suvel mõne õuna puu otsast napsad, sest ta näeb juba nii ilus ja kutsuv välja, aga nii pea, kui sa oma hambad õuna mahlasesse koorde lööd, tunned sa seda, kui valmimata ta veel on. Aga sa sööd ta ikka ära, sest ega ta ju nõnda halb ka polnud. Ikkagi otse loodusest tulnud. Igatahes selline tunne mul on. Minul, sellel isekal ja veel veidi segaduses, veel veidi valmimata, veel veidi arusaamiseta minul. Miks ma endast nii palju räägin, kui ometi on ju veel nii palju muud, millest rääkida? Miks ma endast nii palju mõtlen, kui ma võiksin mõelda nii paljule muule? Ei, see pole mingi nooruki tüüpiline depressiivne maailmavaade, ma mõtlen seda päris siiralt ja päris rõõmsalt. Sest nii vähe, kui me seda ka tahaks, ikka jõuame kuidagi ringini endani. Enda eksisteerimiseni. Aga see on ju hea, sest mis muu meid ikka rohkem huvitaks! Kes muu aitaks meil huvituda ka muust, luua seoseid vastavalt iseendale. Aga samal ajal ajab see kõik nii kohutavalt keeruliseks. Nii õpibki mitte kuulama, vaid ainult neidsamu seoseid pidevalt luues. Vastavalt iseendale.


Ülehomme lähen ära. Või õigemini, lähen, sest te ju usute, et ma tulen tagasi. Eks?
Sest mina usun.
0 comments


Friday 22 August 2008 @ 00:52
"Armastan sind, sest su silmis on laevad.."
Oh seda aega. Mõtlesin kauni muusika helisedes selginenud taeva all ja vaatasin ühe väikese poisi nõnda siiraid ja ennastunustavaid tantsusamme, kui ta üritas läbi akna ka Jäääärt kaema tulla. Kuidas tema jaoks on kõik hoopis teises tempos ja kuidas ta tajub maailma hoopis teisiti ja kuidas teda ei puuduta teiste arvamus, aga samas mõjutab see kõik tema pisikest, vaikselt avarduvat maailma nii väga. See kõik tuletas mulle eelmist aastat meelde. Siis kuulasin ma küll neid ilusaid viise vanas paadikuuris tolmukübemete lenneldes ja olin väheke teises tempos (või õigemini sattusin sinna teises rütmis, sest tegelikult kontsert haarab su täielikult, nii siis kui ka praegu), aga siiski juhtusin ma märkama, et juba teist suve järjest on need hääled ja laulud mulle justkui pisikeseks hingetõmbe- ja mõttepausiks. Järsku see saabki mingisuguseks traditsiooniks? Et igal suvel on üks koht ja kontsert, kus ma saan sulgeda silmad ja näha paiku ning olukordi, kus olen olnud ja kus on veel olemata. Tuttav ja tundmatu kõrvuti.
Ma tahtsin ühtlasi ka juubeldada, et teater tuli tagasi.. mu hinge, ma mõtlen. Hetkeks neil kuudel oli ta justkui alla andnud ja ära läinud. Ja siis mõnel momendil ta oli nagu jälle seal. Ma arvan, et ta võttis lihtsalt väikese puhkuse, et mul oleks lihtsam enda peas asju läbi mõelda. Vahest kasvada? Ma ei usu, et ma nüüd suureks kasvasin, aga suuremaks kasvasin kindlasti. Mingil määral on eelnev aeg selline tume aeg, mil ma ei mõelnud, ja nüüd ma natuke mõtlen, et ma ikka veidike mõtlen küll. Jah, just nõnda. Ja kes teab, võib-olla paari kuu või aasta pärast naeran ma nende sõnade üle? Aga hea on siiski see, et teater tagasi tuli. Teisel kujul ehk, teise tunnetusega ja kindlasti ka teise jõuga. Ja praegu mõtlen, et äkki ta varem ei olnudki. Ebamäärane ja isepäine kuju selline.
Ma pole siia kirjutanud juba kuskil poolteist kuud ja mõneti on selline tunne, nagu ma oleks jätnud nõnda palju enda sisse, et ma olen selle juba pidanud kaugele ja kõrgele riiulile pressima, et ikka uuele ka ruumi jääks. Poolteist kuud pole ma saanud enda tundeid välja kirjutada saanud, sest kui kusagil on arvuti, siis pole tuju, ja kui ääretult kirjutada tahaks, pole jällegi võimalust. Nii jäigi kirjutamata malevast ja Portugalist ja pisikestest asjadest, mis selle suve nii heaks teinud on. Aga pole hullu, sest nüüd tuleb edasi liikuda. Imelik, ma hakkasin mõtlema täna, et ma lähen ära. Ja tuli selline tunne, nagu lõpetaks ma oma lapsepõlve kaks aastat varem. Nagu ma läheksin - andestage võrdlus - kusagile pommivarjendisse või koonduslaagrisse kauaks ajaks või igaveseks. Ära. Kas ma peaksingi tundma, et pärast seda pole miski enam sama? Suve jooksul ma selle peale suurt ei mõelnudki, lihtsalt nautisin ja kogusin mälestusi ning ilusaid hetki. Aga miski pole enam sama.. aga nii on ju ausalt öeldes iga päev? Sa ei saa astuda ühte jõkke kaks korda. Jah, tõsi, kulla mees Heraklit. Aga siis ei maksa mul muretseda. Ja kes teab.. järsku jääb aeg kaheks aastaks Eestis seisma. Või jään mina seal seisma, aga nii pole ka väga hea. Eks aeg näitab. Praegu naudin ma aga seda vaikselt tulevat tundmust, mida ma olen tunnetanud, aga mida mul veel kunagi varem pole olnud. Selline soe, sügiselõhnaline, Vennaskonna laulude hõnguline, Kalamaja-näoline ja teistsuguse armastuse maitseline. Hea, see tähendab.


Mõtteaine ja atraktiivsuse mõttes minu sünnipäeva kutse:
Faas 1. Hei, *tralala*! Lihtsalt tahtsin öelda, et 23. august on minu sünnipäevapidu (ja õrnalt ka lahkumispidu) ja sa oled sinna endiselt ning jätkuvalt vägagi oodatud. Koht ja kellaaeg veel saladuskatte all. Cheerios! (:

Faas 2. Ja kate langeb saladuselt nüüd! Nagu teada, toimub mu sünnipäevapidu (ja endiselt kergelt ka lahkumispidu) laupäeval. Mida sa veel ei tea, on see, et selle asetleidmispaigaks on üks armas roheline Kalamaja maja. Sinna saad nt Balti jaamast jalutades Salme kultuurikeskuse poole ja jälgides hoolega tänavanimesid, kuni torkab silma silt "Graniidi tn". Edasi on vaja kõndida veidi edasi, kuni leiad üles maja nr *see*. Selle maja taga on üks ilus hoov, kus ongi see armas hütike. Kui sa oleksid selles paigas kell viis õhtul, oleks mul väga hea meel. Otsi igaks juhuks Graniidi *too* üles ka kaardilt ja jäta meelde mu number *lala*. Eks? Ja palun võta vihmavari igaks juhuks kaasa. :)

Ja veel üks pisike asi: kui sul on suur soov mulle midagi sünnipäevaks kinkida, siis.. kingi raha. Nii veider, kui seda nüüd ka öelda polnuks, aga see on mu jaoks natuke palju oluline, sest nii aitad mul soetada kitarri. Muidugi ei takista see sul mulle lahkumiskingituseks midagi tähenduslikumat ja sümbolistlikumat teha (;

Näeme!
Britta

Ja üks lause.. mäletad veel?
"Ja kui ma ihkan, et minust hoovaks väge, pole muud seks tarvis kui pelgast tahet./ And if I wish to beam of power, nothing more is needed than pure desire."

Ja sõbrad, on veel nii, et...
"Merka lendas orki, sest ta armus ühte orki (Sõrmuste isandast oli see mees)."
0 comments


kes ma olen?
Vabaduselaps. Kunagi ehk ka teisipidi kui ainult sünniaja järgi. Ja mulle meeldivad head inimesed, kuigi ma vahel kahtlen selles, kas ma ise seda olen. Ja mulle meeldib uskuda teiste headusesse, kuigi ma vahel kahtlen, kas ma siiski suudan heita kõrvale kõik eelarvamused ja pahad arvamused ja pealesurutud arvamused. Aga elu on ilus ja mida rohkem seda tunnevad, seda õnnelikum ma olen. Nõnda.


kui ma armastan,
siis ma armastan iga oma rakuga.
Praegu. Niisama.

1. Vaikus
2. Musique tranquille
3. Sõnad
4. Tähed
5. Teater
6. Lumehelbed juustes,ninal
7. Õhtulooris linn
8. Prantsuse keel


Arhiiv
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
January 2011
March 2011
January 2012
March 2012
April 2012


lingid
Pildid
Kelli
Karin
Hanna
Rauno
Laura
Siim
Vaatevinkel
Teatraalsed porgandid
Head noored


le melting pot

ShoutMix chat widget


jalakõndija
Kõnnin, käin jala
Mööda lõputuid tänavaid
Mööda tuhandest väravast

Varakevadine päike paitab mu
põski
Vaatan ringi ja näen
tühjust

Soojus saadab järjekordset
klaastaarat,
läikpaberit,
sigaretijäänust
mu sulnis kodulinn

Kõnnin, käin jala
Mööda kodulinna tänavaid
Mööda kaasmaalaste väravaist

Armastan sind, isamaa
Kui mitte täna, siis homme
Kui mitte homme, siis eile

tänud
layout: detonatedlove
inspiration: heyromance
pattern: source unknown
header: mina, ma ise