Monday 27 July 2009 @ 10:11
viplala
Eemalolekud ja äraminekud - varsti räägime jälle. Mingil põhjusel ei saa tõelisi hetki kunagi loomutruult kirja panna. Ja kui saakski, on see moment juba möödunud ja elu ootab edasi minemist. Ärme takerdume, palun.
0 comments


Monday 13 July 2009 @ 01:07
vahepala
Aeg liigub liiga kiiresti, mul on tunne. Samas tajub seda ainult siis, kui kella vaadata. Muidu on oma tempo ja kõigeks paistab aega olevat - lugemiseks, mõtlemiseks, kitarriõpinguteks, keelteks, inimesteks, ilusateks hetkedeks. Seetõttu saab seda alati edasi lükata. Ma kardangi, et suvi saab enne läbi, kui minu mullis aeg otsa saab. Ja siis enam ei jõua, sest peab tagasi süsteemi lülituma.

Eile kuulsin kahte juttu teistmoodi olemisest/elamisest. Juttu rääkisid kaks noormeest, kes olid nii mõnusalt erinevad, kuigi nende sihtpunkt oli sama - Austraalia. Ometi paistis mulle, et nad läksid otsima erinevaid maid, mõlemad küll hingemaid, kuid siiski erinevaid seiklusi ja hetki. Vahest teen neile nüüd liiga, aga nii mulle paistis. Ja eks mõlemad leidsid vastuse ka, mis tegi mulle väga head meelt. Mina aga istusin sealt, kuulasin tummalt, sest millegi pärast mulle küsida ei meeldi, kui inimesi ei tea ja mulle piisab ka teiste mõttekäikudest, ja sain aru, et tahaksin ka minna. Olin küll aasta eemal, aga see pole samaväärne sellise eluga, kus tõesti seisad iseenda eest. Sellise eluga, kus ühistranspordi kasutamine pole kõige suurem oht, kuid samas hirmud peavad kaduma, ja kus keegi sind ei keela, vahest ainult enda piirangud, mis vahel niigi kaduma peavad. Küsisin endalt, kaua ma luban endale elada, kui tegelikult võiks ju nüüd, kohe ja praegu. Kuid ka see mõte on ootejärjekorras. Las kängurud veel kutsuvad, üks kool on veel lõpetada.

Kass räägib, kui inimesed poolunes juba teistel maastikel rändavad. Järsku me siis kohtumegi kui lihtsalt ööolendid, mitte kui liigid.
0 comments


Sunday 12 July 2009 @ 13:53
like none of it ever was real
Kuskil üheteistkümne kuu eest heitsin ma viimaseid pilke oma kodule, kuigi teadsin, et ma tulen tagasi. Seekord heitsin neidsamu pilke hoopis teisele maale, teadmata, kas naasen. Vahest sellepärast läkski nii kaua aega, et sellest kirjutada, sest nüüd on see kuidagi tõelisem, isegi isiklikum. Ühte ma tean - see aasta oli vajalik. Ta ei olnud muinasjutuline, nagu ma alguses naiivselt uskusin, aga õpetas mulle nii palju. Kasvatas, kahandas.

Tegelikult jookseb elu nii naljakalt mööda. Ma tean, et mingid väärtushinnangud on nüüdseks purustatud, ainult õrnad killud perfektsionismist on veel alles ja piiravad mind. Olen justkui mingitest saatanatest jagu saanud ja uued enda kaela võtnud. Millised nad on, seda ma veel ei tea. Võib-olla on nad kavalamad, lausa eluohtlikud. Võib-olla süütud. Võib-olla samad deemonid, ainult kavalas maskeeringus (meenutab õhtuseid Veneetsia tänavaid, kus aeg-ajalt sattus maskis olendite otsa).

Olen täna pisut katkendlik, sellepärast ei suuda ka mõtteid ära siduda. Vene kultuur hakkas taas huvitama, õigemini on see alati olnud see pisike matrjoška, mis kõigi suurte all peidus on. Sahtlite põhjast leidsin isegi tunamullu ostetud vene keele õpiku üles. Tuli ka meelde mõne kuu vanune uitmõte õppida vene keelt ülikoolis. Üleüldse on ülikooli osas kahtlusi. Vahepeal tundus, et leidsin õige tee, samas püsib küsimus, kas see on õige. Kuidas üldse sellest aru saada? Kas on võimalik milleski hea olla, kui anne puudub? Mis on anne? Nendest asjadest on vaja aru saada enne, kui see suur samm astuda. Ja seda kõike ümbritseb see hirm, et kui tõlgendan ennast valesti, siis tuleb elada valede tekitatud klaustrofoobias. Ometi peab edasi liikuma. Mul on tunne, et seda rongi enam ei peata, kui just ise maha ei hüppa ja ei riski teadmatusega.

Eestis on hea olla. Siin on mingisuguse väikese koha spontaansus, vabadus, mida mujal olles õpib hindama ja armastama. Või et kui ma ütlen sõbrale, et tahaks täna mingeid kokkusattumusi, uusi inimesi, siis kuidas juhtubki nii, et vihmalõhnases trollipeatuses tervitab üks võhivõõras ja hiljem räägib trammis teine, kuidas on häbiväärne, et ta elab meie riigis, aga ei räägi meie keelt, samal ajal, kui teine sikutab mu kleiti ja ma ei saagi aru, kas olukord on vaenulik või lihtsalt sürreaalne? Või ma lihtsalt idealiseerin ühte riiki, vahest on see lihtsalt elu võlu.

Siiamaani on suve kõige suurem tragöödia olnud aga on see, et me kümneaastane sulge imiteeriv pastakas ei kirjuta enam. Kõigest ei saa rääkida.
0 comments


kes ma olen?
Vabaduselaps. Kunagi ehk ka teisipidi kui ainult sünniaja järgi. Ja mulle meeldivad head inimesed, kuigi ma vahel kahtlen selles, kas ma ise seda olen. Ja mulle meeldib uskuda teiste headusesse, kuigi ma vahel kahtlen, kas ma siiski suudan heita kõrvale kõik eelarvamused ja pahad arvamused ja pealesurutud arvamused. Aga elu on ilus ja mida rohkem seda tunnevad, seda õnnelikum ma olen. Nõnda.


kui ma armastan,
siis ma armastan iga oma rakuga.
Praegu. Niisama.

1. Vaikus
2. Musique tranquille
3. Sõnad
4. Tähed
5. Teater
6. Lumehelbed juustes,ninal
7. Õhtulooris linn
8. Prantsuse keel


Arhiiv
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
January 2011
March 2011
January 2012
March 2012
April 2012


lingid
Pildid
Kelli
Karin
Hanna
Rauno
Laura
Siim
Vaatevinkel
Teatraalsed porgandid
Head noored


le melting pot

ShoutMix chat widget


jalakõndija
Kõnnin, käin jala
Mööda lõputuid tänavaid
Mööda tuhandest väravast

Varakevadine päike paitab mu
põski
Vaatan ringi ja näen
tühjust

Soojus saadab järjekordset
klaastaarat,
läikpaberit,
sigaretijäänust
mu sulnis kodulinn

Kõnnin, käin jala
Mööda kodulinna tänavaid
Mööda kaasmaalaste väravaist

Armastan sind, isamaa
Kui mitte täna, siis homme
Kui mitte homme, siis eile

tänud
layout: detonatedlove
inspiration: heyromance
pattern: source unknown
header: mina, ma ise