Monday 2 July 2007 @ 22:26
Suvi algab
Juulikuu on käes ning nüüd algab minu jaoks tõeline suvi. Paraku tähendab see umbes pooleteistkuist eemaolekut ning mõneti on see sissekanne hüvastijätt mõneks ajaks. Lugemist on küll, seda eelkõige Peterburi kroonikate näol. Iseasi, kui huvitav ja kirjanduslikult hea see on. Mind aga ootavad Läänemaa, Hansapäevad, malev, OSI suvekool ning veel teadmata seiklused.

Täna juhtus üks põnev lugu. Nimelt sõitsin ma bussiga Raudalu suunas, kui nägin aknast kolme naist lehvitamas bussijuhile, et ta peatuks. Peatus oli kaugel ning põhimõtteliselt tähendas seda, et buss oleks nad peatuseväliselt peale võtnud. Aga juhtus ime: buss tõesti peatus. Meie oma külmas Eestis. Põhjuseks loen ma seda, et naised tegutsesid väga kindlameelselt ning lihtsalt naeratasid. Siit võib välja lugeda seda, et piisava järjekindluse ja rõõmsameelsusega saab kõigest jagu. Just nii proovingi ma minna suvele vastu. Palju päikesepaistet teile!
0 comments


@ 22:22
Peterburi kroonikad: seitsmes päev

1.07.2007/ seitsmes päev

7:47

Varajastel hommikutundidel Peterburis ringi sõita on tõeline elamus. Näed nii perevägivalda harrastavaid alkohoolikutest paare (ehk purjus mees lükkas oma purjus naiskaaslase väga purjukil moel vastu seina), supermarketeid, mis oma säilivuskuupäevadega reedavad su, kui ka hommikusse päiksesse ja udusse mähkunud Neeva jõge. Mööda pisemaid ja vaikseid tänavaid sõites meenutas Neevalinn mulle Pariisi, olgugi et ma pole seal veel käinud. Ta tekitas minus sellise tunde nagu Pariiski. See vast ongi mu järgmine sihtpunkt.
Kõik nohisevad ümberringi, uni võtab maad. Peaks vist isegi uinuma, kuid ma ei taha Venemaad maha magada. Eks näis, kumb tugevam on.
Aga ausalt öeldes on mul päris kahju, et see reis läbi saab. Ma tean, et ükskord peab kõik lõppema, aga siiski on meel kohati kurb. Teisalt tahaks olla ka kodus, sest seal on kõige parem. Aga mul on hea meel, et ma külastasin viimaks Venemaad, nägin sealset elu (küll natuke ilustatud). Kogemustepagas suurenes tohutult ning ilusaid mälestusi on palju.

Labels:

0 comments


@ 22:20
Peterburi kroonikad: kuues päev

30.06.07/ Kuues päev

21:40, 22:31

Käia vene poodides, eriti just supermatketites, on nii meeletult mõnus ja lõõgastav.

Mõned eelised:

*saad pärast poodlemist avastada, et pooled su ostetud toidukraamist on säilivusaja ületanud või nagu Kelli puhul oli, et 9/10 su kraamist on halvaks läinud
*saad osta komme, mis on 3 kuud tagasi halvaks läinud
*saad osta vett, mille tähtaeg oli kahe kuu eest
*saad osta vett, mille tähtaeg oli kahe kuu eest ning saab sellega teha Hirmufaktorit, sest see on nii jube
*saad soetada tasse, mis on nii uskumatult tugevad, et purunevad, kui müüja need kätte võtab
*saad lahkuda poest venekeelse Harry Potteriga, mis on täis uudseid nimesid nagu näiteks Дурсль (Dursley), Гермиона Грэйнжер (Hermione Granger), Джордж Уизли (George Weasley), Джинни (Ginny) ja Волан-де-морт (Voldemort)
*saad marodööritseda, pigistades puruks šokolaadid ja jäätised ning võõrkeelt rääkides

Tegin täna midagi riskantset ja panin jalga kuldsed kingakesed. Ning see läks asja ette – ilm oli terve päev mõnus ja vihma tibutas vahest vaid paar sekundit. Kuna täna läksime Peterhoffi, oli väga suurepärane, et pagoda polnud selline nagu eile. Kui ma ennist ütlesin, et Emitaaž on ilusaim koht, kus ma olen käinud, siis nüüd võin selle teisele kohale asetada ja pidulikult auhinna üle anda Peterhofi purskkaevude pargile. Kõik need purskkaevud ja üleüldse pargi ülesehitus ning selles peituv maagia – see ei olnud selline, nagu Venemaa tegelikult nüüd on. Olen õppinud austama Vene monarhia oskust anda asjadele suursugune ja kaunis välimus, vorm. Kohati lausa kahju, et elan autode, tarbimisühiskonna ja võltsi demokraatia ajastul. Kui võrratu oleks jalutada uhkes kleidis 19.sajandil ja olla viisakas, piirides püsiv, väärtushinnanguid omav aristokraat (või miks mitte ka mõni madalamast seisusest inimene). Ja siis ma vaatan seda kohta, kus ma hetkel istun, ehk külmal kivil räämas õpilasmajade juures, kõlamas kahtlane vene muusika ja võrkpalli toksimise kõla. Ma vaatan ümberringi ja unelmad haihtuvad. Oeh.
Täna tekkis mul ka see tõeline tunne, et olen Venemaal. Seda nimelt pärast meie poeskäiku, kui me avastasime, et enamus ostetud asjadel on säilivusaeg ületatud ja seda mitte mõne päeva, vaid kuu eest. Kõige naljakam on see, et toit oli ostetud ühest väga suurest ja korralikust supermarketist. Eestis ei läheks selline asi arvatavasti iial läbi.
Täna on meie viimane päev siin. Mõneti on kahju lahkuda, teisalt on suur soov taas kodus olla. Õiges kodus. Homme läheb 6.45 hommikul buss, sseega on äratus 5.00. Tervislik eluviis eeldaks, et ma juba magaksin, aga siin need tõekspidamised ei kehti. Hahaha.
Pean vabandama, et ma nii haiget teksti kirjutan. Väsimus on minu üle võimust võtnud (ei, ega sa veel magama ei lähe) ja viis päeva järjest millegile eeliseid välja mõelda on kurnav. Aga ma tulen toime, ärge muretsege.

PS! Kelli ei oska pärast nädalat endiselt vene keeles „võti“ öelda, mis siis, et me seda iga päev olema pidanud küsima. Nüüd ta siis kirjutas selle üles. Ключ.

PSV! Vene grupis rändamine on väga kasulik. Nii saab mängida Vene õpilast Ivangorodist, mis tähendab, et sissepääs Peterhoffi maksab 30 rubla. Välisturistidele on õpilase pilet 150 rubla.

PSVV! Issand, kui õnnelik ma olen, et ma oma algselt osta planeeritava 25-rublase kalja 35-se heaks hülgasin ja selle omakorda 50-rublase värskelt valmistatud ja kvaliteetsema kalja vastu välja vahetasin. Ma ei kujuta ette, kui vanad need kaks esimest olid.

PSVVV! Kelli avas ühe pooleteist kuu eest vanaks läinud šokolaadi. Tema sõnad: „šokolaadilõhn.. ja veel midagi.“ Merka sõnad (pärast pisikest nuusutamist): „Ma tunnen kerget hallituslõhna.“

23:05

Me saime just homse hommikusöögi kätte. Mahlapakk ületas Kelli rekordi: 06.03.2007. Eelmine rekord oli 13.03.2007. Muidu gurmaanitseme näkileiva ja vana šokolaadiga ja Kelli räägib oma surnud vanatädi taga. Nimelt vahetult enne tema surma viis Kellu pere vanadekodusse talle sukad, aga vanatädi ei jõudnudki neid kanda. Pärast ta surma võttis vanadekodu nad endale. Kelli käis neid tagasi küsimus, aga need olid juba „mingi muti“ jalas. Košmaarne, kas pole?
Mu ees vedeleb karbis tomat ja kotletti meenutav elukas, mille vanus on teadmata.

00:12

Õues toimub mingi mürgel. Venelased teevad lõket ja tantsivad seal ümber sõjatantse. Olgu, pole viimase osas päris kindel, aga häälte põhjal võib küll nii öelda. Ka majas sees on intriigid. Aivo ja Tanel pole ikka veel jõudnud, kuigi kolmveerand üksteist pidi toas olema. Meie grupijuht Irina Pervaja istub koridoris ning loeb raamatut, lootes poisid siia jõudes tabada ja kuulata, mis neil öelda on. Üks võimalus on, et nad jäid nende tuletantsijate juurde. Kas siis nendega koos hüplema või praetakse neid hetkel lõkkel. Piltlikult öeldes. Igatahes huvitav on. Me jätsime ukse irvakile, et kuulda, kui nad tulevad.


Märge: Pärast tuli küll välja, et me olime lihtsalt valesti aru saanud ja pakkidel oli kirjas tootmiseaeg. See näitab, kui jube on see, kui sa vene keelt ei mõista.

Labels:

0 comments


@ 22:18
Peterburi kroonikad: viies päev

29.06.2007/ Viies päev

Vene turud on lihtsalt vapustavalt vahvad. Eriti olles eestlane, kes ei oska väga hästi vene keelt.

Mõned eelised:

*saad haggle’mises põruda, kuna hinna teada saamisel purskad kurva näo tegemise asemel naerma
*saad vestelda vene keeles (haha) väga sõbralike müüjatega (ei tea küll, miks nad sõbralikud on)
*saad degusteerida mett ja mureleid
*kus mujal on nii, et kui maksad 500 grammi kauba eest suurema rahatähega, siis raha tagasi ei saa, vaid lihtsalt suurema portsu (väidetavalt)
*saab kuulata müüjate lugusid sellest, kus nad on Eestis õppinud, või hoopis neile seletada, et see asub Venemaa kõrval

Mu rohelised kingad on läbi. Kõik on mu hooletuse süü. Ja Peterburi ilma loomulikult. Meie piibel ehk Lonely Planet-i raamat St Peterburist ütles, et juunikuu on siin kõige vihmasem. Ma võin neid sõnu nende päevade põhjal kinnitada. Ausalt öeldes on see vihm juba kergelt tüütu.
Täna läksime esimese asjana Kunstkamerasse, mis tegelikult on antropoloogia ja etnograafia muuseum ja ühtlasi ka esimene muuseum kogu Venemaal, loodud Peeter Esimese enda poolt. Näitus, mille poolest see on nii tuntud ja arvestatud Peterburi põhiatraktsioonide hulka, mulle eriti ei meeldinud. Mind köidavad väärarengutega looted palju vähem kui põlisrahvaste kultuuride näitused. Sealt krapsasin ka ühe huvitava faktikese, mida ma ei suuda siia kirjutamata jätta. Nimelt on mõnes aafrika hõimus nii, et vahel näevad rändurid sealt ärajookvaid/põgenevaid mehi. Need ei ole mitte vargad ega kurjategijad, vaid kandidaadid hõimupealiku kohale. Kuna pealik peab kinni pidama arvukatest keeldudest näiteks ei tohi ta süüa avalikult ja jalgadega maad puudutada, ei ole just mõistatuslik, miks inimesed ei põle soovist see ametipost endale saada. Seega, niipea kui eelmine pealik sureb, põgenevad pealikukandidaadid. See, kes esimesena kinni püütakse, saab endale selle võrratu ametinime ja tööposti. Huvitav, kas pole? Kunstkameras tuli mulle meelde, mis mulle tõeliselt huvi pakub. Muidu käisime veel täna Peterburi kallimal ja suurimal (?) turul, kus kauplesime ühe põneva mehega. Ta ajas meid pärast diili ära. Seejärel külastasime Peetri suveaaeda, mis küll ei näinud väga suvine välja. Ometi oli meil seal lõbus, eriti kui ma babuškat mängisin ja Kelli oma mütsiga poseerides kurje nägusid tegi. Tänasesse päeva mahtus veel peaaegu minema lendamine Merka vihmakeebiga, mis oli meie kaitseks vihma eest, turistidele orienteerunud suveniiriturg, Subway ja Dom Knigi külastus. Põnev.

PS! Ostsin endale vene keele õpiku. Motivatsioon tuli tagasi.

PSV! Kellil on midagi viga. Alati, kui me pärast pikka päeva tuppa jõuame, pistab ta karjuma ja süüdistab meid, et me ei öelnud, et ta nii kohutav välja näev. Kergelt veider (te peaks seda nägema, et aru saada).

01:27

Merilin peseb oma keelt, mis sisuliselt on tegevus, kus sa ajad oma keele välja ja nühid seda hambaharjaga. Järsku kõlab hüüatus: „Ma ei ole ju midagi kollast söönud!“ Meie öised pesemised on nii humoorikad.

PS! Alates tänasest on meil aastas 356 päeva (Merka sõnul).

Labels:

0 comments


@ 22:14
Peterburi kroonikad: neljas päev

28.06.2007/ Neljas päev

23:19

Võrreldes koduse toiduga on toit Venemaal suurepärane. Eriti manades silme ette pildi mõnest tõega nõukogudelikust sööklast.

Mõned eelised:

*saad terve päev toituda vaid kahest munapoolikust, supivedelikust ja saiakestest/keeksist
*võid juua teed, milles on vähemalt 1 kg suhrut milliliitri kohta
*saad süüa toorest kotletti, mm
*võid kasutada ühekordseid nõusid iga söögikorra jaoks ning loodust piinata
*kui ühekordsed nõud puuduvad, võid kasutada alumiiniumist söögiriistu, mis juhivad soojust liialt hästi (te teate seda tunnet)
*saad vaadata, kuid üks teatud eestlane (Kelli) nälgib ja omandab üha enam anorektilisi kalduvusi
*saad tarbida hõrgutavaid venepäraseid mäkieineid (bigg teisti ja tšikõnburger ja heppi mil)
*saadavalt on eksootilised ja huvitavad biojogurti joogid, mis on eesti matsidele liialt hõrgutavad joomiseks

Rõõmustav uudis on see, et kardetud invaliidistumise asemel on mu jalavalu leevenenud. Vahest on põhjuseks asjaolu, et täna oli võrdlemisi hea ilm (ehk vihma ainult törtsutas), vahest miski muu, aga ma olen oma jalgadele tänulik. Täna ärkasime üleskutse peale oma passid ühes võtta ning ei jõudnud isegi pesema minna. Passid anti miilitsale, nii et on olemas oht, et koju ma ei jõuagi. Igatahes läksime täna ristleja Aurorale, mis osales Vene-Jaapani sõjas, mängis olulist osa oktoobrirevolutsioonis ja kaitses Vene au Teises maailmasõjas. Seal oli huvitav, arvestades fakti, et ma olen tüdruk (oh really?) ning lisaks saime me Auroralt endale tasuta (!) St Peterburg Times-i, mis on täis uudiseid Venemaast ja kohati kahtlast inglise keelt (Putin saw Monday President Bush). Pärast kruiiserit ja lõunat sõitsime kodupeatusesse (issand, ma kutsun seda juba koduks) ja külastasime vene noortekeskust nimega „Start“. Pidime end tutvustama, viktoriinis osalema ja nägema, kuidas meie isamaa lipp tagurpidi olu pandud, kuna entsüklopeedias oli nii antud. Aga tegelikult mulle meeldis väga ja see näitas, et kõik vene inimesed ei vihka Eestit ja tahavad meid külastada (põhipoint oligi, et Peterburi delegatsioon sõidab järgmisel nädalal Tallinnasse ja meie pidime nende hirmud haihtuma panema). Ometi oli näha ka imperialistlikku ignorantsust, sest Peterburi noored ei teadnud isegi seda, et Venemaa on Eesti naaber.

Plaadihinnad on siin haiglaselt odavad. Ostsin Brainstormi „Four Shores“-i originaali 89 rubla eest. Elle Girl Rossija ostsin ka, mille plaanin kunagi ka nii läbi lugeda, et ma seda mõistan. Oo, vene keele plõks, tule juba.

23:52

Ma lugesin just oma eelmise pika ja kohati dull-i teksti ette. Keegi ei naernud. Kelli luges oma tänase päeva kokkuvõttest paar lauset ette. Kõik naersid (as in mina ja Merilin). Peaks endale ka huumorisoone ja kirjutamisoskuse hankima. Hala ja alaväärsuskompleks võtavad maad. Arutasime reisiraamatute kirjutamist tulevikus. Kellil oleks minekut.

PS! Kelli ajas ennist oma WC-paberist tehtud prill-lauaga tualettpoti umbe.

PSV! Mu käekiri on hetkel hullem kui Kelli sokihais (ta kaalub kusjuures hetkel sokkide minema viskamist, sest pesumasin lendab õhku, kui ta neid pesta üritab).

00:34

Meie südaöised UNO kaartide mängud on vaimustavad. Eriti vinge on siis, kui ühel mängijal on üks kaart käes ja kaks ülejäänud saavad äkitselt parimateks sõpradeks universumis. Tavaline on järgnev dialoog:
A:„Tal on roheline. Pane kollane, seda pole tal kindlasti.“
B:„Hoia sinine!“
A:„Äkki on sul mõnda vimkakaarti talle panna?“
B:„Ära muretse, ma saan hakkama üksi, hinga rahulikult.“

PS! Kelli paneb päevad läbi mingeid kahtlaseid minu ütlusi kirja. Pooled on veidrad, sest nad mõtlevad nii valele poole. Oh well. Popsuta mu patja.

Labels:

0 comments


@ 22:12
Peterburi kroonikad: kolmas päev

27.06.2007/ Kolmas päev

Olla rohkem kui turist ja eestlane mõnes vene suurlinnas nagu näiteks Peterburis on värskendav ja põnev.

Mõned eelised:

*saad metroos teha teiste eestlastest kaaslastega võistlust, kes suudab kõige mornima näo ette manada (see on kusjuures väga keeruline, kui kaks teatud inimest sind lihtsalt vaatamisega naerma ajavad)
*kui jutt juba metroole läks, siis saad seal väga mõnusalt ekselda, minna vales peatuses maha, sest sa arvad, et see viib supermarketini, aga tegelikult hoopis 15 km kaugemale, sõita valele poole ja ekselda taaskord. Seda juhtub vaid eestlastel
*saad osta üliodava pileti „Lebedinnoe ozera“-le ning seejärel istuda ettemääratud kohtadele asemel palju parematele (nahaalsus missugune)
*võid teatris kingad jalast lüüa ning mõnusalt paljajalu etendust nautida (kujutage, et mõni saksa vanapaarike seda teeb)
*võid kraanikausis jalgadelt rohelist värvi ja mustust maha pesta (kohalikud teevad ka nii)
*saad minna kaasa Venemaa liiklusega, nii et laused a’la „Punane on“, „Aa, siis läheme üle ju“ on tavalised
*märkad igalpool pisikesi vihjeid ja märgikesi nagu näiteks McLenin ja läkiläkid sirbi ja vasaraga

Mu kergest jalavalust on saanud pidev tulitamine. Kõik minu hajameelsuse pärast: unustasin kinnised kingad koju ja nüüd sajab kogu aeg vihma. Tänane päev oli siiski huvitav. Ermitaaž oli kõige ilusam koht, kus käinud olen, ning see tõsiselt lummas mind. Lisaks sain sealt 120 rubla eest Renoir’i „The Girl With A Whip“-i (originaali muidugi). Õhtul käisime balletti vaatamas. Juba tee teatralnaja plošhadile tõotas seda, et päeva lõpp tuleb huvitav. Nimelt tekkis mul lõpuks hetkeks tunne, et olen Venemaa. Sain olla ehtsa vene ummiku tunnistajaks, mis põhimõtteliselt tähendab seda, et kõik lasevad signaali ja sõidavad nii, kuidas neile meeldib. Seega on tavaline, et ühest suunast tuleb auto ja teisest suunast auto ning kumbki ei saa edasi sõita. See omakorda tähendab, et meie buss ei saa edasi sõita ja me oleme teatrisse hilinemas. Aga „Luikede järv“ oli võrratu ja lavakujundus ning kostüümid suurepärased. Kohati lausa kahju pärast sellist ilu oma (koledas) kongis istuda. Natuke võttis ekstaasi vähemaks McDonaldsis käik. Ma ei soovi enam pikka aega sinna minna. Seal oli nii jube, et ei tahagi pikemalt intsidendist vesta.

Aga hoolimata kohutavatest ummikutest ja kahtlastest McDonaldsitest hakkab mulle Peterburg üha enam meeldima. Ta meenutas täna ühel haruldasel päikesepaistelisel hetkel isegi Veneetsiat.

Labels:

0 comments


@ 22:07
Peterburi kroonikad: teine päev

26.06.2007/ Teine päev

23:15

Elu venelasena on suurepärane. Seda eriti mõnes suurlinnas nagu näiteks St Peterburg või Moskva.

Mõned privileegid:

*võid punasega alati teed ületada, pole vahet, kas oled jalakäija või autojuht
*saad metroos teha maailma kõige mornimat ja tülpinumat nägu ja keegi ei näita näpuga (vahest sest kõik on sellised?)
*võid nii palju side look-e kui soovid veidratele eestlastele saata
*tunned juba kaugelt ära eestlase, seda mõistagi lõhna järgi
*sul on erakordne võimalus käia ringi pusaga, millel on HIIGLAsuurelt kirjas „CCCP“, nägu täis siirast rõõmu (olgu, viimane oli kõigest ilustamiseks, näol on ju teadagi frusteeritud ilme)
*saad igal ajal anda segaduses eesti flikadele flaiereid, nendega miljon pilti teha ja, nagu sellest veel vähe pole, võid neile veel helikiirusel rääkida mõnest soodsast pakkumisest. Ülim nauding.
*hõisata suurimast rõõmust, kui mõne poe aadress on Moskva prospekt 133 asemel 137. See tähendab mõne kilomeetri võrra lühemat jalutuskäiku.

Muidugi on eeliseid miljoneid, kuid mu väsinud käsi ei jaksa neid kirja panna. Niigi olen ma pikast päevast väsinud, mu sokid rohelised muundunud ja jalad valutavad kohutaval kombel. Vaevalt et sellised inimesed viitsivad palju kirjutada, olgugi et nina ees on uhiuus märkmik (kõigest 110-rublane – kõvade kaante, zeppeliinidega ja puha!). Hetkel leban ma meie võrratus studentskii dom nomer 4-s ja jõllitan Kellit, kes kirjutab ka oma blogi ja sellega ohustab mind. Dang you, Kelli.

Aga tegelikult on siin tore. Kohati ei olegi tunne, et ma olen Venemaal. Olgugi et me ei julge tänaval eesti keelt rääkida ja kõneleme suurema osa ajast inglise keeles.

PS! Ma tunnen ennast natuke juba venelasena. Näiteks kui keegi ulatab mulle flaieri ja ma saan sellise venelikult mossis grimassi ette tõmmata ja „spasiba“ pomiseda. Kahjuks see tunne haihtub, kui keegi pika romaani vene keeles ette loeb ja ma oskan ainult õlgu kehitada.

23:34

Kelli luges mulle just ühe lõigu oma 8-leheküljelisest tekstist ette. Hirmus! Jube! Suisa kohutav! Ta suutis isegi Jakob Hurda, Miina Härma ja Artur Kapi ära mainida! Noh, nendest suitsupakkide hindadest mul on vägagi ükskõik, aga suuta mainida ka kuulsad eestlased Peterburis ära nii kellilikult võimsal moel.. appi! Ma loen parem „W.I.T.C.H.“-i edasi. Jah, just sedasama, mille peale raamatukogutädi ütles, et oled sa endale vast sisuka teose leidnud. Indeed.

00:36

Kelli: „Küsimus! Ei, enne seda, kui ma küsimuse küsin, mul on selline küsimus, et kas te teate raamatut „Kas te teate kusimärki?““

Merilin on süvenenud MINU „W.I.T.C.H.“-i, mis kusjuures köidab ka täiskasvanuid mehi näiteks laagrikasvataja Egon (väheste alasti stseenide ja lihtsate lausete tõttu), Kelli mängib mu telefonis mingit pinisevat mängu ja karjatab aeg-ajal „Oh no!“ ja voodil lebab UNO kaartide karp. Me mängisime neid 3 korda ja viimasel korral ownisin ma nad täiega ära. Roheline kaheksa.

Labels:

0 comments


@ 22:01
Peterburi kroonikad: proloog
Proloog

Järgnevalt postitan ma oma reisipäeviku reisist Venemaa kunagisse pealinna: Peterburgi. Koos Kelli ja Meriliniga võitlesime seal tuules, vihmas ja päikeselõõsas, nägime seda õigemat ja kuninglikku Venemaad ja naersime, naersime, naersime. Reis kestis seitse päeva. Kahjuks

Palun andke mulle andeks mõningane pläralära jutt ja see, et tegelikult saavad neist naljadest ainult kolm inimest aru. Ja lisaks kahjuks jäi mul esimese päeva kohta kirjutamata, kuna märkmiku sain ma alles teisel päeval. Enjoy.

Labels:

0 comments


kes ma olen?
Vabaduselaps. Kunagi ehk ka teisipidi kui ainult sünniaja järgi. Ja mulle meeldivad head inimesed, kuigi ma vahel kahtlen selles, kas ma ise seda olen. Ja mulle meeldib uskuda teiste headusesse, kuigi ma vahel kahtlen, kas ma siiski suudan heita kõrvale kõik eelarvamused ja pahad arvamused ja pealesurutud arvamused. Aga elu on ilus ja mida rohkem seda tunnevad, seda õnnelikum ma olen. Nõnda.


kui ma armastan,
siis ma armastan iga oma rakuga.
Praegu. Niisama.

1. Vaikus
2. Musique tranquille
3. Sõnad
4. Tähed
5. Teater
6. Lumehelbed juustes,ninal
7. Õhtulooris linn
8. Prantsuse keel


Arhiiv
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
January 2011
March 2011
January 2012
March 2012
April 2012


lingid
Pildid
Kelli
Karin
Hanna
Rauno
Laura
Siim
Vaatevinkel
Teatraalsed porgandid
Head noored


le melting pot

ShoutMix chat widget


jalakõndija
Kõnnin, käin jala
Mööda lõputuid tänavaid
Mööda tuhandest väravast

Varakevadine päike paitab mu
põski
Vaatan ringi ja näen
tühjust

Soojus saadab järjekordset
klaastaarat,
läikpaberit,
sigaretijäänust
mu sulnis kodulinn

Kõnnin, käin jala
Mööda kodulinna tänavaid
Mööda kaasmaalaste väravaist

Armastan sind, isamaa
Kui mitte täna, siis homme
Kui mitte homme, siis eile

tänud
layout: detonatedlove
inspiration: heyromance
pattern: source unknown
header: mina, ma ise