Sunday 27 May 2007 @ 00:54
My intriguing life
Ma ei ole kunagi olnud selline inimene, kes terve sügise, talve ja kevade jooksul suve taga nutaks ja igatseks. Küll aga on mul hetkel küll suur ootus ja rõõm seda aastaaega aina rohkem silmata oma igapäevaelus. Inimesed muutuvad vabamaks, ilmad soojemaks ning elu tundub märksa ilusam. Huvitav, kas asi on selles, et just maikuus viiakse paljud eelmisel aastal alustatud asjad lõpule (koolilapse silmadest vaadatud), või soojendavad lihtsalt väljas siristavad linnud ja õitsevad lilled meie hinge ja sisemust.

Hetkel pesitseb minu sees selline tunne, mida on raske kirjeldada. Ma ei ole kindel, kas ma tahangi seda sõnadesse panna. See on midagi nii siirast ja hingelist, et ma usun, et selle avaldamine maailmale pole seda väärt, kui mu blogi võib maailmaks lugeda muidugi. Lisaks sellele tundele eksisteerib minus ka selline emotsioon, mis sisaldab Kalamaja, huvitavaid inimesi ja meeletus koguses teed. Ma ei oska seda kuidagi sõnadesse pannagi.

Praegu on väga hea. Hoolimata faktist, et Eesti Energia on ökoloogiliselt pankrotis, iga aasta raisates mõttetult ära 16 miljardi krooni väärtuses põhjavett (ise teenivad nad aastas 6 miljardit) ja sellest, et Teaduste Akadeemia on korrupeerunud (Endel Lippmaa:"Tegelikult põhjustab globaalset soojenemist veeaur, mitte süsihappegaas"), on kõik ikka hää. Olen tavaline inimene ning mulisen oma elust, kui terve maakera vajab päästmist. Oh well. Igatahes foorumteatri projekt sujub, vähemalt kuidagi, suhted teistega on talutavad (st ma leian, et enamus inimesi ei ajagi mind närvi on ja on täiesti toredad) ja täna oli mu elu väsitavaim trenn, mis ei tähenda muidugi, et see halvim oli. Kool on peaaegu läbi, ainult tibatilluke teelõik on lõpuni minna, vanalinnapäevad algavad juba esmaspäeval. Olgu see nii uskumatu kui tahes, aga see aasta kutsuti mind oivikute õhtule. MIND! Brittat, kes on varem mitu korda kõrvale jäetud, olgugi et tal kõik viied on. Kool vist kardab mu reaktsiooni mittekutsumisele. Ei saa mainimata jätta ka asjaolu, et mu elu järgmiseks kolmeks aastaks on otsustatud ja ma ei tea isegi, kas ma tegin õigesti või ei. Ma ise usun küll praegu nii, kuid eks septembris saab selgeks mu ennustamisoskus. Ma löön mõned inimesed maha, kui kõik ei lähe nii, nagu ma plaanisin. (Kelli, hint-hint, Pauliina, hint-hint, miljon teist inimest, hint-hint). Lisaks tuleb välja, et me oleme Kariniga suurepärased lauljad. Me laulsime loomaaias 12 (või oli see 13? 14? 15?) korda "Love is all around"-i linti ja välja ei tulnud midagi. Aga tämbrid on imelised ja esinemisoskus on originaalne. Nagu sellest kõigest jääks veel väheks, pakub minu ja mõne mu kurja sõbra üksluisele elule vaheldust ühest teatud inimesest rääkimine, mõtlemine ja tema tekitatud paanika. Küll on hea.


Ja lõpuks pisike huumorinurgake Karini nõudmisel. Ma pean ikka hea inimene olema, et ma pidevalt tema klatši- ja kurjusevajadust rahuldan.

Nimed taas muudetud, lisandunud on ka uusi tegelasi nt A ja Paul (ei ole päris nimi, ei ole).

  • B: Kuhu su vanemad siis läksid?
    Jalgratturiplix: Sinna L-tähega kohta. Haljalasse!

  • Pisike lõik J-i report-ist "At the zoo":
    "It was sad to see the animals in the caves."
    I have also thought that Tallinn Zoo is so poor that it can't offer the animals proper cages and has to keep them in caves. Yup, yup.

  • J: Kus Ahvenamaa asub? Siin või?
    B: Ei, J, need on Saaremaa ja Hiiumaa

  • J: Kus Botnia laht asub?
    B: Soome ja Rootsi vahel.
    J: See või?
    B: Ei, J, see on Soome laht.

  • A: It was tšikõn sälääd I ordered.
    Ma tean, et on õel naerda teiste häälduse üle, aga see on pigem sellega kaasanaermine. See tõepoolest oli humoorikas.

  • Karka: Kuulake, mis B kirjutas oma projekti Puusse. "Läheme Lasnamäe Ühiskonnagümnaasiumisse, kus B räägib Arturiga."
    Paul: Kellega? Kes see Artur on?!
    That was so clearly not the point.
Oh, uus nädal, tule rutem. Oh, julgus, palun leia mind ruttu ülesse. Oh, minu idee oktoobri-, novembri- ja detsembrikuistest koosolemistest ühes kindlas linnajaos, saa tõelisuseks. Eks?

Labels: ,

1 comments


Saturday 12 May 2007 @ 01:16
What is life without humour?
Viimased päevad on olnud täis uskumatult palju pärleid. Enamus killukesi pärinevad koolist, kuid seda huumori õitsengut olen ma täheldanud ka teistes kohtades. Järgnevalt avaldangi ma laiemale üldsusele (või siiski mitte) oma blogi kaudu paar head ütlust/tegevust, mis on mind, Karinit ja veel teisigi terved minutid suutnud naeru mugistama ja kugistama panna. Tegelikult oleks suisa patt need siia kirjutamata jätta. Et asja põnevamaks muuta, lisan mõnele segasemale endapoolsed kommentaarid.
Inimeste nimed on asendatud varjunimedega või lihtsalt tähtedega, et kaitsta nende isikuõigusi ja eneseväärikust. Kui asi oleks minu teha olnud, poleks ma midagi muutnud, aga surve oli mõne isiku poolt lihtsalt niivõrd suur ja ähvardused nii mastaapsed.

Tegelased: Karka (sõna "kark" raditelnõi padezhis), B, J, jalgratturiplix, M, Ziil, Prr, õpetaja, Unidentified flying object

  • Karka: Kuule, J, Ford ei ole ju Saksamaa auto. Jaapani oma on.
    J: Jee, ma sain endale Jaapani auto kirja! *näost peegeldumas siiras rõõm ning käsi vilksalt kirjutamas vihikusse uut Jaapani automarki*
    Tegelikult saabus J näole hetke pärast selgus, kuna ta oli juba kümmet valet Karka ja B suust sellel tunnil kuulnud. Esialgu siis näiteks Fordi kuuluvusest Saksamaa autode hulka ning pärast Jaapani nalja. Oh sweet naivety.

  • Õpetaja: 1953.aastal kirjeldasid F.Crick ja J.Watson esmakordselt DNA molekuli struktuuri. Selle Watsoni kohta võib sõna otseses mõttes öeldagi dr Watson.
    Prr: Kas see ongi SEE Watson? *siiras äratundmisrõõm ja imestus*

  • Õpetaja: M, did you notice any mistakes?
    M: No more..
    Õpetaja: No more? We haven't discussed any yet..
    Paying attention is useful at times. NOOO MOOOREE. Lisaks ütleb mu vaist, et antud kontekstis nende kahe sõna kasutamine oli M-i poolt grammatiliselt väär. Aga seda arvan kõigest mina.

  • J: Mercedes on Saksamaa auto, eks ole?
    B: Ei ole, Ghaana ju.
    Karka: On või? *tõmbab usinalt Mercedese Saksa autode hulgast maha*
    Poleks iial uskunud, et Karka nii kergeusklik on. Samas poleks ma kunagi arvanud ka, et jäämäed sulama hakkavad, seega..

  • Ekstrakt S ja K kirjandist: Jõgevamaa ettevõtteist paikneb enamus Jõgeva linnas, järgnevad Jõgeva vald (12,9%), omanäolisema loominguga poetesse - Betti Alver.
    Jah, minu meelest on ka äärmiselt meeliülendav, kui keset majandusest rääkivat referaati vilksab sisse pr Alver, Alo Mattiiseni inspiratsiooniallikad ja Lutsu teos "Kevade".

  • Ziil: Mis see [paeeezd] on?

  • B: Oskan prantsuse keeles juba öelda "Ma armastan sind, sa armastad mind".
    Karka: "Kindlasti iga päev harjutad peegli ees: "Mr X armastab mind ja mina armastan Mr X-i."
    B: Kust sa teadsid?
    Kui nüüd aus olla, siis mõtles B hoopis "Kust sa seda võtad?". Uskuge mind, mina tean seda küllaltki kindlalt. Karka kuuleb lihtsalt seda, mida ta tahab kuulda.

  • Unidentified flying object: "The big, big rock could almost kill him."
    Peaaegu sai, aga natuke ikka ei saanud. Like the rock is alive or sth?!

  • J: On ju näha, et ta tõmbas kõhu sisse ja siis tuli juga pzzzzz.
    Ma tean, mida te nüüd mõtlete. Sama siin, peas vasardab järgnev küsimus caps lockis: "Tšeevo???"

  • B: Damian.
    Karka: Nagu Demon.
    Pisike deemonist Damian.

  • Unidentified flying object: Kas kuusesse või kuusele?

  • Jalgratturiplix: Eestlased on kurjad inimesed. Nad kipuvad sageli parandama venelaste vigast vene keelt.
    Oh really? Mina talitan küll päris sageli nii.
Rohkem ei hakanud kirja panema. Üldse ei paista asi enam nii naljakas kui real-lifes. Aga mõnus ikkagi talletada säärased pärlikesed tuleviku tarbeks. Minul on lõbus.


Tänase päeva muud märksõnad: Metsatöllu ja Taagi suurepärane kontsert, VLP infokoosolek ja aina süvenev kindlus oma otsuses.
0 comments


Saturday 5 May 2007 @ 01:08
Kevadine heamõnustore tunne
Pressure pushing down on me
Pressing down on you no man ask for
Under pressure
That burns a building down
Splits a family in two
Puts people on streets

Bah bah bah bah bah bah
Bah bah bah bah bah bah


Täna oli taas hea päev. Otsused enam-vähem tehtud, tähtsad plaanid maailmapäästmiseks läbi mõeldud, enda suutlikkus vaikimisvandest kinni pidada tõestatud. Ma panen tähele, et sageli satungi ma kirjutama blogi, kui mul on õdus tunne kõhus. Või siis vastupidi: kui ma tahaksin karjuda, kisendada ja jalgu trampida. Hetkel ma ei teagi, kumba moodi ma pigem end tunnen. Naljakas feeling on sees. Unustagem isegi asjaolu, et ma pitkisin just juttu sisse üha vahva inglisekeelse sõna, mis siiski eesti keele kõrval kuidagi kohtlasena mõjub. Ei.

Need igipõlised laulusõnad Queenilt tegelikult ei sobi siia hetkel, vähemalt ei tohiks sobida. Ma ei ütleks, et seda vinget pinget hetkel nii suurtes kogustes eksisteeriks. Eile (kella järgi juba üleeile?) jõudsin ma valmis kolm põletavat asja: Karl Martini ja Rapla maakonna referaadid ning meie foorumteatri projekti, millest ma mõnes järgnevas sissekandes ka lähemalt rääkida tahaksin. Lisaks möödus ka tänane päev täiesti mõnusalt ja rahulikult: healt. Just iga päev ei korista sa oma klassikaaslastega klassi 123, ei puhasta aknaid kui üks mees ning ei mõtle, et see ongi võib-olla viimane kord midagi säärast nende inimestega koos teha. Pähe tulid
nostalgilised mõtted, mis sellest, et mu klass on endiselt selline, nagu ta on. Täna ei tulnud mul peaaegu mõttessegi korraldada genotsiidi (figuratively speaking of course), küsimus "Kas Madagaskar asub ka Euroopas?" võttis lihtsalt lõbusalt muigama. Pärast koolimaja koristamist ja rõõmurohkeid šnelli tiigi ringe oli veelgi toredam ekselda Lasnamäel ning mängida kivijalgpalli, otsides Lasnamäe noortekeskust, kus toimus vabatahtlike koosolek. Peale paari
telefonikõne ning minu orienteerumisoskuste demonstreerimist leidsime Kelliga koha siiski üles. Kuidagi suur, kuidagi kõle, kuidagi..teistsugune. Huvitav oli meil siiski. Päeva sisse mahtus ka kahe ja poole tunnine jalutuskäik koju ning Apollo pargis asuvast purskkaevust väljakorjatud kolm suitsukoni. Nad leidsid oma õige koha sama pargi prügikastis. Taaskord avanes võimalus imestada mõne inimese nahaalsuse ja hoolimatuse üle. Tegelikult sisaldaski kahe tuhande seitsmenda aasta neljas mai posu eksistentsiaalseid küsimusi.

Sellelaadsed küsimused tekkisid ka eile Estonia teatris kaasaegse tantsu etenduste "Hamlet. Libahunt." vaatamisel (siinkohal suur tänu piletite eest Valemivihiku Olümpiaadile ja Merilinile kaasatulemise eest ja garderoobitädile, et ta ütles, et teine vaatus on ka ees) Kui "Hamletist" ei saanud ma põrmugi aru ning mõneti oligi selle modernsus isegi hirmutav, siis "Libahunt" mõjus inspireeriva, joovastava ja innovaatilisena. Minu esimene kogemus kaasaegse tantsuga live-esituses oli väga vinge. Ma usun, et ka "Hamlet" oleks teistsuguse jälje jätnud hinge, kui ma teaksin täpsemalt süžeed ja oskaksin mõista lugu tantsu taga. "Libahundi" puhul võiski põhjustada selle kohese armastuse loo teadmine. Võis, aga ei pruukinud. Võimalik, et ma oleksin ka muidu sellest paremini aru saanud. Ma polnud varem mõistnudki, et tantsuga on võimalik säärasel viisil anda edasi tundeid, nii eluliselt, nii võimsalt, nii tõepäraselt. Ilus oli. Ja "Hamlet" oli ka ilus, lihtsalt liiga segane. The rest is silence.

Keegi siin mainis, et võiks temast rohkem rääkida ja üldse oma tegemistest rohkem piniseda, sest mu lood sõjakirjandusest on igavad. Tere, Karin, kuidas meeldib nii? Sinuga oli eile kihvt istuda suisa. Gde nravitsja(!) tebja strana?


Pikaks venis, Krõõpa.
0 comments


kes ma olen?
Vabaduselaps. Kunagi ehk ka teisipidi kui ainult sünniaja järgi. Ja mulle meeldivad head inimesed, kuigi ma vahel kahtlen selles, kas ma ise seda olen. Ja mulle meeldib uskuda teiste headusesse, kuigi ma vahel kahtlen, kas ma siiski suudan heita kõrvale kõik eelarvamused ja pahad arvamused ja pealesurutud arvamused. Aga elu on ilus ja mida rohkem seda tunnevad, seda õnnelikum ma olen. Nõnda.


kui ma armastan,
siis ma armastan iga oma rakuga.
Praegu. Niisama.

1. Vaikus
2. Musique tranquille
3. Sõnad
4. Tähed
5. Teater
6. Lumehelbed juustes,ninal
7. Õhtulooris linn
8. Prantsuse keel


Arhiiv
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
January 2011
March 2011
January 2012
March 2012
April 2012


lingid
Pildid
Kelli
Karin
Hanna
Rauno
Laura
Siim
Vaatevinkel
Teatraalsed porgandid
Head noored


le melting pot

ShoutMix chat widget


jalakõndija
Kõnnin, käin jala
Mööda lõputuid tänavaid
Mööda tuhandest väravast

Varakevadine päike paitab mu
põski
Vaatan ringi ja näen
tühjust

Soojus saadab järjekordset
klaastaarat,
läikpaberit,
sigaretijäänust
mu sulnis kodulinn

Kõnnin, käin jala
Mööda kodulinna tänavaid
Mööda kaasmaalaste väravaist

Armastan sind, isamaa
Kui mitte täna, siis homme
Kui mitte homme, siis eile

tänud
layout: detonatedlove
inspiration: heyromance
pattern: source unknown
header: mina, ma ise